Hozzászólások
Sisi Fórum » :: Más - világ :: » Receptek
 Téma nyomtatása
BÉCSI TÁNYÉRHÚS - régi recept
maya40
Ezen a helyen 4 személyre szoktuk megadni az ételek hozzávalóit. Ez a módszer ezúttal nem
nagyon használható. A legfontosabb a megfelelõ hús kiválasztása, amelynek marha
laposhátszínnek kell lennie -, a fõzési mód és idõ. A zöldséges lében legalább 3-4 órát kell
fõnie a húsnak úgy, hogy csak egészen lassan, gyöngyözve forrjon. Az alapzöldségek:
sárgarépa, gyökér, zeller, hagyma, fokhagyma, de kerülhet bele karfiolrózsa, spárgafej,
zsenge karalábé is. Elõször a zöldséget tesszük fel fõni, s amikor forr, adjuk bele a húst, és
fõzzük csendesen tovább. A jól megfõtt húst a lébõl kivéve felszeleteljük, s tányérra tesszük,
hozzáadva a hússal fõtt zöldségeket, és a többi körítést.
A tányérhús Ferenc József egyik kedvenc étele volt, és a császári asztalra a zöldség mellé
került a tormával ízesített tejfölös almamártás, az ugyancsak tejfölös snidlingmártás, a
zöldfõzelék és a zsírban sült, borsos krumplilángos. Ennyiféle körítéssel ma már kevés
helyen adják, de ami - a vele fõtt zöldségen kívül - semmiképpen nem maradhat el a hús
mellõl, az apróra vágott metélõhagyma
"Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."
- Antoine de Saint-Exupéry -
 
Ugrás a fórumra: