Hozzászólások
Sisi Fórum » :: Más - világ :: » Receptek
 Téma nyomtatása
Szilveszteri malacok
kordasszmel
Szilveszteri malackák / 19 db

Hozzávalók : 25 dkg liszt, 25 dkg puha vaj, 25 dkg fõtt, áttört burgonya, 25 dkg túró, 2 kiskanál só
A tetejére : egy felvert egész tojás pici sóval ízesítve, egész feketebors vagy napraforgómag.
Szükségünk lesz 3 különbözõ méretû pogácsa szaggatóra ( egy nagy méretû, egy közepes, és egészen kicsi ) + egy szívószálra.
Elkészítés : A hozzávalókból egy laza tésztát gyúrunk és kb. 1 órát a hûtõbe pihentetjük. Ezután a tésztát 1 – 1.5 cm vastagságúra nyújtjuk.
A legnagyobb és a legkisebb pogácsaszaggatóval ugyanannyi korongot szaggatunk, míg a közepessel fele annyit mint a másik kettõbõl.
Tehát nálam a 19 db-hoz kellett 19 db legnagyobb, 19 db legkisebb és 10 db a közepes körtésztából.

A nagy körlapokat sütõpapírral bélelt tepsibe rakjuk és lekenjük õket a felvert sós tojással. ( Ezek lesznek a malacfejek )
A közepes körlapokat 4 egyforma cikkre vágjuk. ( Ezek lesznek a malacfülek )
A legkisebb körlapokra pedig szívószállal két lyukat fúrunk. ( Ezek lesznek a malacorrok )
A füleket és az orrokat a malacfejekre illesztjük és lekenjük õket is a felvert tojással.
Feketeborsból vagy napraforgómagból szemeket ragasztunk a malackáknak.
A malac-pogácsákat sütõpapíros tepsin 220 fokos, elõmelegített tepsiben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
szmelanyu
 
Ugrás a fórumra: