Ez a könyv Rudolfról, Nemere István tollából, nagyon nagy vitákat váltott már ki itt a Sisi fórumon is.
Ennek részben a szerzõ maga az oka, aki valljuk be nagyon különbözõ témákról képes írni, nem mindig túl fajsúlyosan.
Azonban azt nem lehet elvitatni tõle ebben az esetben, hogy nem járta eléggé körbe a témát.
A téma meghalt-e Rudolf trónörökös Mayerlingben, vagy tovább élt külföldön számûzetésben. Alcím. Vitairat. Hát igen. tényleg ad okot vitára a felvetett kérdések sora.
Ha csak egy könyvként kezelnénk ezt az "életrajzi" könyvet, akkor nem lenne sokak szemében nagy baj.
A két részre tagolódó mû elsõ részével nincsen is olyan nagy baj. A második rész veti fel az elsõbõl levont következtetések alapján, a "második" titkos élet lehetõségét.
Én a koronaherceg elkötelezett híve és életével foglalkozó "rajongója" nem érzem akkora szentségtörésnek ezt a fikciót, még ha nem is hiszek benne egyáltalán. Szerintem, semmi sem teszi kizártabbá a lehetõségek sokasága után ami halálával kapcsolatban szárnyra kapott azt hogy beleférjen azok közé. Ezt sajnos maga az író személye és könyvei teszik azzá.
Különben egy hasonlóan izgalmas science fiction lenne a téma kedvelõinek.
Magam nevében csak azt mondhatom, mindenevõ vagyok, ha Rudolfról van szó, nem törõdöm, azzal Kiss Irén,Frederic Morton, Bart, István, Szabó Margit vagy akár Hernádi vetette papírra a sorokat. Könyve nálam biztos sikerre számíthat.