Hozzászólások
Sisi Fórum » :: Habsburg rezidenciák :: » Gödöllõ
 Téma nyomtatása
A Gödöllõi Királyi Kastély 3D-ben
Jtoti
http://www.kiraly...mp;cid=549

A Gödöllõi Királyi Kastély II. kiemelt projektjének keretében megújult a lovarda és a kapcsolódó területek, amelyek már bemutatkoztak a nagyközönségnek, mint Magyarország soros Európai Uniós elnökségi helyszínei. A felújítás keretében két szekcióterem is épült a lovarda szintje alatt, amelyek egyikében - a projekt turisztikai fejlesztéseinek részeként - 3D vetítõterem kerül kialakításra. Itt a kastély történetét és a királyi család, elsõsorban Erzsébet királyné Gödöllõn töltött napjait bemutató film enged majd bepillantást a királyi család életébe és tájékoztatja látványos, szórakoztató módon az érdeklõdõket. A film elkészítésére és a vetítõ berendezésére sikeres közbeszerzési eljárásokat folytattak le. A nyertes kivitelezõ a Gelka System Kft.

A film rendezõ-operatõrének Ragályi Elemér Kossuth-díjas operatõrt kérték fel, akinek filmjei számos díjat, köztük Oscar- és Emmy-díjat is nyertek. Az õ vezetésével zajlottak a korabeli eseményeket megörökítõ munkálatok, vették fel a különbözõ jeleneteket a kastély fõbejárata elõtt, a gyönyörû belsõ terekben és a díszudvaron is. Filmbe fogalmazták a királyi pár érkezését a Királyi Váró elõtt, a vasútállomáson. A kastély parkjában lovas jeleneteket rögzítettek.

A premierre és a vetítõterem átadására a projekt lezárásakor, tervezetten ez év június végén kerül sor.

http://kultura.hu...

[img]http://sissiforum.hu/images/38883.jpeg[/img] is not a valid Image.

http://onkormanyz..._operatore

http://www.magyar...mevel.html

http://film.mandi...kastelyrol

Háromdimenziós dokumentumfilmet forgat a Gödöllõi Királyi Kastély Sissi-rõl, azaz Erzsébet királynéról, akit a "Magyarok királynéjának" is szoktak nevezni.

A Gödöllõi Királyi Kastélyban szinte minden Sissi-rõl szól. Festmények a falakon, szekrények, ágyak és a fésülködõ asztal mind mind Sissi nyomait, életének pillanatait õrzik. Nem is csoda ez, hiszen Sissi mint egy 2000 éjszakát töltött a Gödöllõi kastélyban, ami nem csekély szám ismerve a királyné szeszélyes utazásait s, hogy sehol sem érezte jól magát. Ez alól kivétel talán Gödöllõ, ahol Ferenc Józseffel is sokat idõzött.

A Sissi mítoszt tehát õrizni és tisztelni kell Gödöllõn! Hiszen a világ minden tájáról érkeznek Sissi rajongók, hogy megcsodálják ezt a mesés Királyi Kastélyt és hogy találkozzanak a Gödöllõi Királyi Kastély királynõjével a Sissi hasonmás Szabó Dórával.

Dóra, aki a kastélyban olykor olykor teljes pompájában audienciát is tart most a 3D-s dokumentumfilmnek is fõszereplõje. A film pedig, amit Ragályi Elemér rendez Sissi életének ismert pillanatait mutatja be. Ezek közül is talán az egyik legizgalmasabb a fésülködõs jelenet volt, amikor Sissi kibontott hajjal ül a tükör elõtt és híres fodrásznõje Fanny Feifalik fésülgeti. A jelenethez segítségül hívták Szikriszt Józsefet a JOICO mûvészeti vezetõjét, aki Dóra derékig érõ hajához még egy métert toldott póthajakkal, hogy Sissi valódi hajhosszát (vádlijáig ért) elérjék. A világosítóknak köszönhetõen a bravúros pótlás szinte tökéletesen adja vissza azt a mesés hajzuhatagot, amit Erzsébet királyné viselt.

Íme néhány kép a forgatásról:[img]http://blog.joico.hu/wp-content/uploads/2012/05/10432_1151050975977_1218712768_30501205_4547671_n.jpg[/img] is not a valid Image.


[img]http://www.godollo.hu/_site/img/newswf2e0072/02012/2012_ragalyi3.jpg[/img] is not a valid Image.

[img]http://www.godollo.hu/_site/img/newswf2e0072/02012/2012_ragalyi1.jpg[/img] is not a valid Image.
Szerkesztette: Admin - 2012.05.25. 19:20
 
Ugrás a fórumra: