" Vajon Miksát, Mexikó császárát 1867. június 18-én valóban kivégezték-e? A Habsburg-uralkodó dicstelen vége sok kérdést hagy megválaszolatlanul: - Miért nem használta ki a császár azt a menekülési lehetõséget, amely a kivégzése elõtt pár nappal kínálkozott? - Miért zárták el a közönséget a kivégzéstõl? - Miért nem sikerült bebalzsamozni a holttestet? - Miért reagált olyan visszafogottan a hivatalos Oszták-Magyar Monarchia Ferenc József császár testvérének kivégzésére? - S végül: ki az a titokzatos Justo Armas, aki 1868-ban hirtelen felbukkant El Salvadorban?"
A mexikói Miksa császár életét, rossz viszonyát Ferenc Józseffel, kormányzásának viharos körülményeit és politikai hátterét vizsgálja ez a könyv, valamint azt az esetleges, politikamentes életét, amelyet a távoli El Salvadorban élhetett...
Az író Johann Georg Lughofer : 1974 - ben született Linzben.
Történelmet, politikatudományt, germanisztikát és filozófiát hallgatott Bécsben, Granadában és Nizzában, jelenleg vendégkutatóként él Mexikóban.
Szerintem bár ez a könyv roppant érdekes és a szerzõje is komoly végzettséggel és kutatással fogott hozzá a könyv írásához. Mindazonáltal, számomra azért kevés az alapja, mert bár a DNS a Habsburg rokonságot igazolta, de sem Miksához nem köthetõ az arcforma miatt, sem János Szalvátorhoz és Rudolfhoz mint azt több cikk is felvetette, mivel õk nem az említett úr feltûnésével egy idõben tûntek el illetve haltak meg.
Azért a könyvet elolvasásra érdemesnek találom sok más információ érdekessége miatt amit máshol nem olvastam ezidáig.
[img]http://archive.laprensa.com.sv/20070317/dominical/portada.jpg[/img] is not a valid Image.