A találkozót sikerült összehozni többen is jelezték, hogy jönnének, de végül is hárman mentünk.
Zsé, Hofburg és Jtoti.
2011.02.04.
A fórumról a beszámolót ide is felteszem, hogy megõrizzük az élményeinket :
Jelentem megjöttem a mini fórumtaliról (Zsé, Hofburg,Jtoti) de jobban szerettem volna,
ha a lányok mesélnek Nektek, mert ismertek, konkrétumokkal nem csak benyomásokkal és
érzésekkel tudok inkább szolgálni, hát akkor "röviden" mesélek
Mielõtt még nagyon sajnálkoznék, hogy végül is csak hármunknak sikerült bejutnunk a PIM kiállítására elõre bocsátom, régen nem volt részem ilyen kellemes délutánban, de hasonló izgalmas utazásban sem. Volt minden, miután pár percet kedvenc szobromnál idõztem az Erzsébet híd budai oldalán, az alagútban megdöntöttem a saját rövidtávú gyorsasági rekordomat, egy gyanús alak viselkedése miatt
Azért hamar rendbe jöttem a szépen felújított Egyetem téren sétálgatva míg a lányokra várakoztam.
Nem telt bele pár perc és megjött Zsé és utána Hofburg, hogy közalkalmazottak és közgyûjtemények kedvezményeit kihasználva, ingyen megnézhettük ezt a varázslatos kiállítást.
Az SBK-s B. Júlia, nem túlzott , bármire is számítottunk, ezen felül is voltak meglepetések, és igaza volt abban is tudunk kiállítást rendezni )))
"Álmok köntöse" - Magyar írók Bécs élménye 1873-1936az irodalmi, képzõmûvészeti, színházi, zenei anyagokon keresztül varázsolta elénk az álmok köntöse mögül átsejlõ Bécset, ezzel a megfogalmazással, egy meghatározó korszakot egy meghatározó városon keresztül .
A bécsi színházakban és kabarékban, a kávéházakban egy idõre otthonra leltek és sikert arattak olyan alkotók , mint Molnár Ferenc, Márai , Kassák, és sokan mások.
Volt egy játék is , sajnos nem mûködött, ahol a kérdésre adott helyes válasznál gondolom megtudhattuk volna, hogy ki töltött több napot a Hermesz villában József Attila, Molnár Ferenc vagy más.
Mindez rengeteg fotóval és filmekkel pl. kiváló minõségû Ferenc József filmet is láthattunk
És persze nagyon közel kerülhettünk, Erzsébet kesztyûjéhez, Rudolf könyveihez, és kézírásához Jókaival váltott leveleihez.
Volt legyezõ, uralkodók képeivel vagy írók mondásaival. Közben szólt a zene, és a szavalatok.
Vettem egy emlékeztetõül szolgáló kis kiadványt, amihez pazar tasakot is kaptam ebbõl idézek,
Máraitól ami e korszak mottója is lehetne.
„Halála pillanatában az én nemzedékem számára, Ferenc József már misztikus jelenség volt,
kissé mindjárt a Jó Isten után következett, hófehér pofaszakállal könyökölt a népek fölött,
és ruganyos léptekkel tûnt el az örökkévalóságba.
Mi meg a jelenbe, nehezen váltunk el hogy beleolvadjunk Pest forgatagába, más léptékû és tempójú világba, ahol várni kell a jármûvekre, tömeg van, de ízlelgethettük, hogy milyen jól volt együtt látni és megélni kedvenc korunk és szereplõivel való találkozásunkat
[img]http://www.pim.hu/gfx/logo.png[/img] is not a valid Image.
Szerkesztette: Jtoti - 2011.03.09. 21:39