Cikk hierarchia
Cikkek fõoldala » :: Más - világ :: » Ehetõ virágok különleges világa
Ehetõ virágok különleges világa

Érdekes cikk az ehetõ virágokról, többek közt az ibolyáról is. Érdemes elolvasni azt gondolom.

http://www.gkrte.hu/public/magazin.php?id=1981&kat_id=0

Hozzászólások
#1 | maya40 - 2010. szeptember 13. 14:14:30
Ízelítõ a kínálatból:

Ibolyaszörbet

Hozzávalók 4 személyre: 3 dl víz, 8 dkg cukor, citrom leve, 24 db illatos ibolya, 2 tojás, fehérje a díszítéshez: 8 db kandírozott ibolya.

A vízbe beleszórjuk a cukrot és addig melegítjük, míg teljesen fel nem oldódik. Beletesszük a megmosott ibolyavirágokat és lefedve fél óráig állni hagyjuk.

Hozzáadjuk a citrom levét és egy órára a fagyasztóba tesszük. Azután megkeverjük, majd ha már sûrûsödni kezd, a tojások fehérjébõl vert habot beleforgatjuk és további egy-másfél órán keresztül fagyasztjuk, közben néhányszor átkeverjük.

Tálaláskor üvegkelyhekbe porciózzuk, kandírozott ibolyavirágokkal díszítjük.


[img]http://www.gkrte.hu/upload/013.Ibolyaszorbet%20D-46.jpg[/img] is not a valid Image.
#2 | Jtoti - 2010. szeptember 19. 19:59:25
Hú, ez valami fantasztikus recept, hát még az illusztráció hozzá, no most mit dobjak össze, mert egy szál ibolyám sincs idehaza:P
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték