Hozzászólások
Sisi Fórum » :: Sisi - Wittelsbach Erzsébet Amália Eugénia :: » Tragédiák, a bolyongás évei
 Téma nyomtatása
Sisi utazási célpontjai
Jtoti
Madeira

[img]https://www.otpbank.hu/otptravel/gallery/53/Madeira_460_275.jpg[/img] is not a valid Image.

Erzsébet szobra a kaszinó előtt

[img]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/82/Funchal_Mai_2007_-_Elisabeth_von_%C3%96sterreich-Ungarn.jpg/343px-Funchal_Mai_2007_-_Elisabeth_von_%C3%96sterreich-Ungarn.jpg[/img] is not a valid Image.

Az utazások talán ezzel a szigettel kezdődtek!
Orvosi utasításra keresi fel ezt a szigetet, bár az érdekes, hogy "tüdőbajára"
egy olyan helyet ajánl az udvari orvos, ami késűbb pont az erre a betegségre
fogékony Igy Károllyal itt végez! A sziget, mint általában a tengerpartok is meglehetősen
nyirkos és szeles egyáltalán nem a tüdőbetegségben szenvedők orvoslására alkalmas
helyek. Azt hiszem a helyek és a tiszta levegő kedvezőbb lett volna számára, ha
tényleg ez a baja. Szerencsére azonban a távolság a Bécsi udvartól jót tett neki és
és hamarosan mind a kedélye és az erőnléte újra a régi volt.

Madeirán Erzsébet egy tengerparti bérelt villába költözik be, mely a tengerbe nyúló magas sziklán áll. El van ragadtatva a gyönyörű sziget természeti szépségeitől. A fák, a virágok, a víz, a madárcsicsergés mind eszébe juttatja gyermekkora színhelyét, az annyira szeretett Possenhofent, ahol még szabad volt. Most újra szabadnak érzi magát. Sokat jár sétálni, néha lovagolni. A császár rendszeresen követeket küld a szigetre, hogy hozzák-vigyék a leveleket, és híreket mondjanak felesége állapotáról.
Hiányoznak neki a gyermekei és a férje. Betegsége javul, de nagyon mélabús. Kedvencei, Heine és Shakespeare műveit olvassa, mandolinon játszik, és az állataival foglalkozik. Angliából kap egy nagytestű drótszőrű ír terrier kutyát, melyet találóan Shadow-nak /Árnyék/ nevez el. Az állat mindenűvé követi gazdáját.
A császárné kíséretében van Hunyady Imre gróf is, akitől Sisi magyarul tanul. Nem kell hozzá sok idő, és a gróf beleszeret Erzsébetbe. Amikor ez az udvar tudomására jut, Hunyadyt nyomban vis****endelik Bécsbe.
Madeirán horgonyoz egy orosz hadihajó. A császárné meghívja a legénységet vacsorára, és egy táncra, hogy a folyton unatkozó kíséretének egy kis szórakozást biztosítson. Az egyik tengernagy állítása szerint valamennyi tiszt beleszeretett a fiatal és szép császárnéba. Önbizalma kezd visszatérni. Ráébred, hogy mekkora vonzerőt és hatalmat jelent a szépsége.
Sisi szeretne tájékozódni az otthoni politikai helyzetről is, de hiába kéri férjét, erről nem számol be neki leveleiben. Ezért bécsi barátjához, Grünne grófhoz fordul ez ügyben. Megtudja, hogy a gaetai erőd elesett. Szerencsére húgának és a férjének sikerült Rómába menekülniük.

Más hírességek jártak már előttük és utána is a szigeten.
Az Indiába induló genovai tengerész, Kolumbusz Kristóf a szigetcsoporthoz tartozó Porto Santón élt feleségével, mielőtt 1492-ben elindult híres első útjára. A ház, ahol a család állítólag lakott, ma múzeum. Napóleon is megszállt Madierán – útban száműzetése helyszínére, Szent Ilona szigetére. A sziget lett az utolsó magyar király, IV. Károly száműzetésének helyszíne és végső nyughelye is. Funchal hegyén, a Miasszonyunk-templomban nyugszik az utolsó magyar király és osztrák császár. De az angol miniszter Churcill is vett is egy kis házikót magának.Gödöllő

YouTube Videó


YouTube Videó

Szabó Dóra Erzsébet királyné hasonmás kalauzol bennünket


Korfu

YouTube Videó


YouTube Videó


Bad Ischl

[img]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/cd/Blick_auf_Bad_Ischl_19_Jh.jpg/740px-Blick_auf_Bad_Ischl_19_Jh.jpg[/img] is not a valid Image.

Meran
http://www.youtub...ure=fvwrel

Bad Gastein

[img]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/70/0016Bad_Gastein_Blick_in_den_Ort.JPG/800px-0016Bad_Gastein_Blick_in_den_Ort.JPG[/img] is not a valid Image.

[img]http://www.gastein.com/website/var/tmp/thumb_155__lightbox.jpeg[/img] is not a valid Image.

[img]http://www.gastein.com/website/var/tmp/thumb_159__lightbox.jpeg[/img] is not a valid Image.

[img]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/eb/20120118_-_Emperor_Franz_Joseph_I_Memorial_in_Bad_Gastein_01.jpg/450px-20120118_-_Emperor_Franz_Joseph_I_Memorial_in_Bad_Gastein_01.jpg[/img] is not a valid Image.


YouTube Videó


Bad KissingenCap Martin

[img]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/e2/Monte_Carlo_and_Cap_Martin,_Monaco_%28Riviera%29_%28LOC%29.jpg/640px-Monte_Carlo_and_Cap_Martin,_Monaco_%28Riviera%29_%28LOC%29.jpg[/img] is not a valid Image.

[img]http://photos.creafrance.org/pois/266_roquebrune-cap-martin.jpg[/img] is not a valid Image.

[img]http://www.actif-immobilier.com/uploads/website/93/b29a4d7d03b1cdba76902663a8f2bcaa3833e10d.jpg[/img] is not a valid Image.


Teritet

Possenhoffen kastély

[img]http://img148.imageshack.us/img148/2815/possenhofen2rs3.jpg[/img] is not a valid Image.

[img]http://farm4.static.flickr.com/3223/2735589567_5d5ed391cc.jpg[/img] is not a valid Image.

[img]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c1/Schloss_Possenhofen_01.JPG/787px-Schloss_Possenhofen_01.JPG[/img] is not a valid Image.

Unterwittelsbach - Wasserschloss Miksa nyári rezidenciája

Feldafing

YouTube Videó


Menton

YouTube Videó


http://www.youtub...re=related
Szerkesztette: Jtoti - 2012.02.07. 16:22
 
Ugrás a fórumra: