Hozzászólások
Sisi Fórum » :: Habsburg rezidenciák :: » Achilleion
 Téma nyomtatása
A kastély
Jtoti
[img]http://mgb-home.de/Sissi-Schlossachilleon-Korfu.jpg[/img] is not a valid Image.

Erzsébet királyné korfu-szigeti villájának a homérosi hős emlékére adott neve. A királyné, aki hosszabb idő óta kiváló szeretettel tartózkodik Korfu szigetén; 1889 tavaszán kezdette meg e palotaszerü nyári lakás építtetését. Az építési munkálatok 1891 szept.-ben fejeződtek be. Építésze Carito Rafael nápolyi építőmester volt, ki nemcsak a terveket készítette, de az építési munkálatokat is vezette. Az A. Korfu szigetének fővárosától délre, a regényes fekvésü Gasturi falu mellett épült, gyönyörü park közepén, a Monte Dece nevü magaslaton, körülbelül 150 méternyire a körülötte elterjedő dombvidék fölött. Maga a palota az olasz renaissance villák izlésében készült kétemeletes épület, tele erkélyekkel és gallériákkal. A falakat Achilleus életének főbb mozzanatait ábrázoló rajzok ékesítik s az előcsarnokban a haldokló hősnek szobra van elhelyezve. Az A.-t övező park olaszos modorban tarrasszokkal lenyulik egészen a tengerig, alléejaiban számos szoborral, a többi között a királyné kedvenc költőjének, Heine Henriknek szobrával is. A villa erkélyeiről s a kert tarrasszáról elragadó kilátás nyilik egyfelől a tengerre, s annak apró szigeteire, másfelől pedig a keskeny csatorna által elválasztott albán partok változatos, kopár szikláira, meg Korfu városának fellegvárára és kikötőjének árboc-erdejére.
[img]http://www.sissiforum.hu/images/articles/images.jpg[/img] is not a valid Image.
Achilleion. (Erzsébet királynő korfui palotája.)

[img]http://mek.niif.hu/00000/00060/html/kepek/achiellion1.png[/img] is not a valid Image.

A Achilliont Korfun a Gastouritól a sziget fővárosától, mintegy 7 km-re délre, Erzsébet 1890-1892 ben építette.


[img]http://www.airliners.sk/images/stories/achilleon_1.jpg[/img] is not a valid Image.


Haláláig, 1898-ban többször meglátogatta a Achilleion . Gyerekei Gisela és Marie Valerie csak egyszer, voltaka férje, Ferenc József meg soha nem járt. Kaiser Wilhelm II , aki mindig érdeklődést mutatott az ingatlan iránt , és 1905-ben a amikor görög királyi családot meglátogatta megvásárolta 1907-ben az örökösöktől.


http://www.erzseb...ag-07.html
YouTube Videó

A fővárostól 15 km-re Gastouri falu közelében található e különös stílusú épület. Frerenc József különös sorsú felesége, Erzsébet, a magyarok által Sissynek nevezett királyné 1890-ben építette e nyaralót ami a neoklasszikus és Pompei stílusokat hordoz. A vitatható stílusú ám különös hangú épülete a királynő kedvenc ókori görög hóse után Achilleonnaknevezte el. A kerteben több szobor társaságában megtalálható az íjvesszővel sarkon lőtt Achileusz szobra is.

A királynő halála után Vilmos német császár vette meg a nyaralót és 1908-tól 1914-ig minden nyarát itt töltötte. Ő állítatta a hatalmas bronz Achileusz szobrot.

Bent a kiállításon megtekinthető Erzsébet királyné festett portréja. Gyilkossága utáni rendőrségi feljegyzések, jegyzőkönyvek, fotók. Valamint Vilmos császár itt töltött nyarainak emlékei. Fotók, használati tárgyak.


YouTube Videó
[img]http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/67/9b/1e/the-palace-facade.jpg[/img] is not a valid Image.

[img]http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/02/2f/a5/86/peristyle.jpg[/img] is not a valid Image.

[img]http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/02/2f/a5/8a/monastere.jpg[/img] is not a valid Image.

[img]http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/5b/2d/d1/achilleion-palace.jpg[/img] is not a valid Image.

[img]http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/67/9b/1b/the-painting-of-achilles.jpg[/img] is not a valid Image.

[img]http://farm4.static.flickr.com/3577/3463963920_d2649a7c2a.jpg[/img] is not a valid Image.

http://www.flickr...859918495/

http://greekland....=achilleon

YouTube Videó


http://korfu-kepg...n/19868808

[img]http://www.sissiforum.hu/images/articles/image_large.jpg[/img] is not a valid Image.
Szerkesztette: Admin - 2012.02.19. 15:39
 
Ugrás a fórumra: