Hozzászólások
Sisi Fórum » :: Más - világ :: » Receptek
 Téma nyomtatása
Téli kovászos uborka
maya40
3 kg kovászolni való uborka
1 csokor kapor
2-3 babérlevél
1 teáskanál szemes bors
3 evőkanál só
5 evőkanál cukor
1 vékony szelet kenyér

A tartósításhoz:
1 mokkáskanál szalicil
1 mokkáskanál borkénsav

A megmosott uborkák végwit lvágjuk, majd mindegyiket hasszanti irányban is bevagdossuk. Egy nagy, 5 literes befőttes üveg aljára tesszük a kaprot, borsot, sót babérlevelet, és cukrot. Beleállítjuk az uborkákat és közéjük is teszünk kaprot. Az üveget langyos vízzel telitöltjük. és a tetejére tiszta konyharuhába, vagy gézbe csavart kenyérszeletet teszünk. Celofánnal lekötjük és 5 napig a napon érleljük. Akkor kivesszük a kenyeret, a tetejére szórjuk a borkénsavat és a szalicilt. Légmentesen lekötjük és a kamra polcára állítjuk.
"Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."
- Antoine de Saint-Exupéry -
 
Ugrás a fórumra: