Hozzászólások
Sisi Fórum » :: Sisi - Wittelsbach Erzsébet Amália Eugénia :: » Eljegyzés, esküvő
 Téma nyomtatása
Erzsébet eljegyzése Ferenc Józseffel
Jtoti
Az ismerkedés a romantikus kezdet után, ami szerelem volt az első pillantásra, gyors léptekkel haladt.
Ferenc József minden pillanatot megragadott, hogy ezt kifejezésre is juttassa. Fényes bált rendeztek Ischl-be, ahol mindenki megcsodálhatta a menyasszonyt.
Bár megjegyezte anyjának, hogy a helyzete olyan, amit nem nagy öröm bárkinek is megosztania vele, az anyák puhatolózására, Sisi azt válaszolta "Hogy lehet ezt az embert nem szeretni?" de elhangzott az is "Bárcsak ne volna császár", de igent mondott.
1853 augusztus 19-én 11-kor együtt mentek a plébániatemplomba, ahol a császárhimnusz dallama mellett Ferenc József gyengéden kézen fogta a Sisi-t és kérte a papot: "Kérem Atyám, áldjon meg bennünket, ő az én menyasszonyom".
A vacsorát Hallstattban tartották, a sétakocsizás után , este Ischl-t tízezer gyertya és lampion világította meg, hogy mindenki jól láthassa az FJ, E betűket a menyasszonyi koszorú közepén.
[img]http://www.btm.hu/--ARCHIV--/sisi/ferencz_erzsebet.jpg[/img] is not a valid Image.
Sisire sok feladat hárult az esküvőig, de mindent megtettek érte, hogy a kedvét keressék,
Zsófia, eljegyzésük emlékére megvette a villát, császári nyaralónak és átépítette E alakúra Erzsébet nevének kezdőbetűjére.
Ferenc József többszöri (3) látogatása alkalmával, ajándékokkal halmozta el. A rózsacsokortól, papagájtól a drága diadémig sok mindennel kedveskedett neki.
"Már szinte nem is tudom kivárni a pillanatot, hogy Possenhofenba utazhassak, és végre láthassam Sisit, akit egy pillanatig sem feledek." írta anyjának.
YouTube Videó

Szerkesztette: Jtoti - 2011.01.11. 14:21
 
Ugrás a fórumra: