Hozzászólások
Sisi Fórum » :: Más - világ :: » Receptek
 Téma nyomtatása
Erzsébet királyné kedvenc levese
panka91
Hozzávalók:
1 egész tyúk
2 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1 vöröshagyma
fél karalábé
fél zellergumó
10 dkg zöldborsó
15 dkg spárga
só, egész bors
evestészta

Elkészítés:
A megtisztított tyúkból kivesszük a májat, a zúzát, a szívet, s hideg vízben feltesszük főni. Csak sóval ízesítjük. Amikor felforrt, leszűrjük a habot, hozzáadjuk a belsőségeket, a megtisztított zöldségeket és a borsot, majd lassú tűzön főzzük tovább. Amikor a hús már majdnem megfőtt, beletesszük a borsót és a spárgát, s addig főzzük tovább, míg a hús teljesen puha lesz. Addig külön vízben levestésztát főzünk. Ha elkészültek, tálaljuk a leszűrt levest a tésztával, a zöldségekkel és a belsőségeket.
 
Ugrás a fórumra: